A110 Légende - Minden elemében Alpine

252 LE / 185 kW
Teljesítmény (LE - kW)
4,5 S
Gyorsulás (km/h)
Hátsókerék-hajtás
Meghajtás
250 km/h 
Végsebesség (km/h)
320 Nm
Maximális nyomaték 2000
és 5000 fordulat/perc között

Bemutatás

A Pure verzióhoz hasonlóan az Alpine A110 Légende futómű és erőátviteli beállításai is hűek az Alpine alapvető értékeihez a kirobbanó mozgékonyság és vezethetőség jegyében. A fekete vagy barna, 6 irányban állítható Comfort ülések, az egyedi, 18"-os Légende könnyűfém keréktárcsák és a karbonszálas utastér kiemelik a Légende modell nagyszerűségét és élvezetessé teszik a mindennapi használatot.

Dizájn

Az ikonikus A110 Berlinette stílusjegyeit kombinálva a modern tervezéssel, mint például az X-alakú LED-es hátsó lámpa dinamikus irányjelzőkkel, az új A110 megformálja a kapcsolatot az Alpine tradíciói és a jövője között. A francia Antony Villain vezetésével a tervezőcsapat megragadta az Alpine szellemét, miközben létrehozott egy teljesen új tervezési irányvonalat, amely képes kiállni az idő próbáját.

Külső

Tekintélyt parancsoló vonalvezetés, amely az autó elejétől a széles hátsó kerékjárati íveken át folytatódik egészen a hátsó lámpákig. A jellegzetes Alpine dizájn egyértelműen alátámasztja a Légende modell eleganciáját.

Ikonikus fényjegyek

A hatvanas és hetvenes évek klasszikus modelljeiből ihletve az új A110 újjáéleszti az Alpine jellegzetes négy fényszóróját, alapfelszereltségként full LED technológiával.

Alumínium karosszéria

A Légende mozgékonyságát és kifonomultságát az alumíniumból készült, kompakt karosszériának köszönheti. A faragott idomok és a merevítések segítenek abban, hogy igazi Alpine válhasson a modellből.

Elegáns kerekek

A 18"-os, egyedülálló Légende könnyűfém felnik felidézik a hatvanas és hetvenes évek klasszikus Alpine kialakítását. Az A110 a múltat idéző dizájnnal, a kifinomult gyémántfényű kerekekkel biztosítja, hogy a Légende minden porcikájában valódi Alpine lehessen.

Sportautó Koncepció

A legkönnyebb sportautó a legagilisabb. A kompakt méret, az aluminínium karosszéria általi minimális súly és a Sabelt sportülések miatt a Pure verzió az A110 modellek legkönnyebbike.

Erő és könnyedség

A Légende az agilitását és kivételes felépítési minőségét a rendkívül könnyű, ugyanakkor szilárd alumínium szerkezetnek köszönheti. Az alumínium az erő, a súly és a minőség legjobb kombinációját kínálja. Feltűnően könnyű, hiszen a Légende mindössze 1123 kg tömegű.

Feltűnő könnyedség

A könnyedség jegyében tervezve, a Légende súlya mindössze 1123 kg. A könnyű alumínium megjelenik a felfüggesztés alkatrészeinél, éppúgy mint a karosszériánál miközben a 6 irányban állítható ülések gondoskodnak arról, hogy éppolyan kényelmes és élvezetes legyen egy hosszú utazás, mint egy kalandos hegyi út.

Környezet

A lebegő középkonzol tükrözi a Légende könnyű szerkezetét, míg a klímaberendezés és az okostelefon tükrözés biztosítja, hogy kényelmesen teljenek a mindennapok. Az opcionálisan választható barna bőr kárpitozás biztosítja a belépőt az elegancia világába.

Klíma

Az automata klímaberendezés, amely utastéri szűrőt  és szélvédő leolvasztási funkciót is tartalmaz, segít abban, hogy a Légende utastere a legkényelmesebb hely legyen a kinti körülményektől függetlenül.

Ülések

A hat irányban állítható és kiváló oldaltaámaszt és kivételes utazási élményt biztosító Légende ülések tökéletesen képviselik az autó jellegét. Fekete vagy barna bőrrel kárpitozva, kifinomult kialakítását is tükrözik.

Kormány

A D formájú, alul csapott sportkormány, amely a Mode Selector gombját is tartalmazza, bőrből és mikroszálas szövetből készült. A kormányoszlop több irányban állítható a vezető kényelme érdekében, valamint alumínium sebességváltó fülekkel is rendelkezik.

Turbó-feltöltős motor

Közvetlenül az utastér mögé szerelve és a hátsó kerekeket meghajtva a turbós négyhengeres motor az A110 Légende dobogó szíve. Az Alpine mérnökei úgy hangolták, hogy könnyed gyorsulást és lenyűgöző teljesítményt kínáljanak a teljes fordulatszám tartományban. Az 1.8 literes, közvetlen befecskendezésű motor erőteljes teljesítményt és kifinomult hangot kínál.

WLTP szabvány

Turbófeltöltő

A turbó-feltöltős négyhengeres motor maximális teljesítménye 252 LE (6000 fordulat/perc fordulatszámon), 320 Nm nyomatékkal, ami mindössze 2000 fordulat/perc fordulatszámon elérhető – így biztosítva a megnyerő gyorsulást minden sebességfokozatban.

Lenyűgöző teljesítmény

A könnyű konstrukció és a turbófeltöltő az Alpine A110-nek 224 LE/tonna teljesítmény/tömeg arányt biztosít. A rajtautomatika (Launch Control) segítségével az A110 mindössze 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s sebességre.

Észrevehetetlen váltások

A duplakuplungos sebességváltó biztosítja az erő maradéktalan továbbítását a hátsó kerekekre, így rendkívül gyors sebességváltást kínál. A kormányoszlopon található alumínium váltófülek pedig biztosítják a kézi sebességváltás élményét.

Legmodernebb technológia

A Légende figyelembe veszi az Alpine alapelveket, mint például a kompakt méretet és a könnyű konstrukciót, és a legújabb technológiákkal párosítja őket. A választható vezetési módok biztosítják, hogy a Légende kanyargós utakon és hosszabb utazások során is maradéktalan élményben részesítse a vezetőjét.

Felfüggesztés és fékek

A könnyű konstrukció mellett a Légende a kettős keresztlengőkaros futóművének köszönheti agilitását és lenyűgöző menetkényelmét. Ez a felépítés javítja az egyenetlen felületekből származó rezgések elnyelését és kanyarstabilitást. A nagy teljesítményű fékeket a Brembo biztosítja.

Mode Selector

Mint az összes A110 verzió, a Légende is három vezetési módot kínál. Az üzemmódválasztó funkcióval a vezető válthat Normal, Sport vagy Track üzemmód között, a folytószelep reakciójának, a kormányrásegítésnek, a sebességváltás sebességének, a kipufogó hangjának és az ESC szintjének a vezetési körülményeknek megfelelő beállításához.

Nyomaték

A hátsó kerekek közötti nyomaték pontos kezeléséhez a nyomatékvektor-szabályzó rendszer kiváló tapadást biztosít alacsony tapadású körülmények között is, tovább fokozva a Pure verzió jellegzetes úttartását és mozgékonyságát.

Csatlakoztathatóság

A 7”-os központi érintőképernyőjén keresztül a Légende a multimédiás megoldások teljes skáláját kínálja, az okostelefonok tükrözésétől és a műholdas navigációtól kezdve az autós szórakoztató multimédiáig. A vezető emellett rögzítheti a vezetési adatait és pályanapokon az autó teljesítményéhez kapcsolódó adatokat is megjelenítheti. Az Alpine Telemetrics lehetővé teszi a vezető számára, hogy valós idejű műszaki információkhoz jusson, például a turbónyomásról, abroncs hőmérsékletéről vagy az éppen leadott nyomatékról.‍
Természetesen az autó telemetria adatait is megtekintheti a központi kijelzőn, így mindig naprakész lehet.

Focal hangrendszer

A négyhangszórós Focal rendszer szintén segít a súly optimális csökkentésében, emellett pedig rendkívül gazdag hangélményt nyújt. Két USB csatlakozó és Bluetooth kapcsolat gondoskodik arról, hogy útja során bármikor kedvenc zenéivel emelje annak élményét.

Érintőképernyő

A 7”-os, nagy felbontású érintőképernyős multimédia rendszer számos kényelmi funkciót kínál, beleértve az iOS és Android rendszerű eszközök tükrözését, valamint a teljes Európa térképet navigációval.

Műszaki adatok

 • Motor
  252 LE (185 kW)
 • Gyorsulás (0-100 km/h)
  4.5 másodperc
 • Végsebesség (elektromosan szabályozva)
  250 km/h
 • Csúcsnyomaték
  320 Nm
 • Menetkész tömeg
  1 123 kg
 • Sebességváltó
  7 fokozatú duplakuplungos EDC automata

Szakújságíróknak : Alexis Chenu and Dan ProsserPHOTOGRAPHY : Sébastien Staub, Benoit Pailley, Sean Klingelhoefer, Robin Guittat and Amy Shore