A110 Pure - a legkifinomultabb forma

252 LE / 185 kW
Teljesítmény (LE - kW)
4,5 S
Gyorsulás (km/h)
Hátsókerék-hajtás
Meghajtás
250 km/h 
Végsebesség (km/h)
320 Nm
Maximális nyomaték 2000
és 5000 fordulat/perc között

Bemutatás

Alpine A110 a legegyszerűbb és legkönnyebb formájában. A Pure a kanyarokkal teli hegyi utakra és országutakra lett tervezve. Élvezet vezetni még alacsony sebességgel is, valamint megfelelő megoldás a mindennapi használatra is. A Pure alapfelszereltségként könnyített Sabelt sportülésekkel van ellátva, míg a belső karbonelemek és az alumínium utasoldali lábtartó tovább növelik az exkluzivitás élményét.

Dizájn

Kombinálva az ikonikus A110 Berlinette stílusjegyeit a modern dizájn elemekkel (például az „X” alakú LED hátsó lámpákkal és a dinamikus irányjelzőkkel), az új A110 Pure összeköti az Alpine múltbeli örökségét a jelennel. A francia Antony Villain vezetésével a tervezőcsapat egy olyan irányvonalat ragadott meg, mely megőrzi az Alpine hagyományokat egy teljesen új irányzat létrehozása mellett, ami biztosan kiállja az idő próbáját.

Külső vonalvezetés

Az autó elejétől a széles hátsó kerékíveken át, az alacsonyan elhelyezkedő formabontó hátsó részig egy igazán kecses vonal rajzolódik ki. Az Alpine dizájn jellemzője, hogy a külső vonalvezetés a sportosság mellett eleganciát is kölcsönöz az A110-nek.

Ikonikus fényjegyek

A hatvanas és hetvenes évek klasszikus modelljei ihlette A110 az Alpine márka jellegzetes négyes fényszóróját kapta meg, amelynek már alap felszereltségi szinten is minden eleme LED-es.

Alumínium karosszéria

Az Alpine karosszériájának alapját a könnyedség jegyében egy alumíniumból készült, megerősített szerkezet adja, mely alacsony súlya mellett aerodinamikailag és kiválóan teljesít.

Sportautó Koncepció

A legkönnyeb sportautók a leggyorsabbak. Ezt szem előtt tartva a kompakt méret, az alumínium karosszéria, valamint a Sabelt sportülések igazán fürge sportautót faragnak az A110-ből.

Kevesebb, mint 1100kg

A mérnökeink legjobb tudásukat adva elérték, hogy az autó összesen csupán 1098 kg legyen. Az alumínium felhasználása mellett a Sabelt sportülések is sok felesleges súlytól szabadítják meg a Pure-t, mivel ezeknek az üléseknek darabja csak 14,1 kg.

Otto Fuchs keréktárcsák

Az opcióként elérhető könnyített 18’’-os Otto Fuchs keréktárcsák tovább csökkentik a Pure össztömegét. A kerekek extrém könnyűek, emellett pedig tapadásuk és kezelhetőségük is kiváló.

Beltér

A Pure beltere is minden elemében a dinamikát tükrözi, míg a klímának és okostelefon tükrözésnek köszönhetően a kényelemről sem kell lemondania.

Automata klímaberendezés

A Pure a mindennapi használat során is hű társa lesz az automata klímaberendezésnek köszönhetően.

Ülések

A 14,1 kg tömegű Sabelt sportülések exkluzív kényelmet és kiváló tartást biztosítanak.

Kormány

A D formájú, alul csapott sportkormány (amin a Mode Selector is található) bőrből és mikroszálas szövetből készült. A kormány magasságában és mélységében is állítható, így biztosan megtalálja a legkényelmesebb pozíciót.

Motor

A Pure középmotoros modell, amelyben a négyhengeres, 1,8 literes turbófeltöltős motor a hátsó kerekeket hajtja. Az alacsony össztömeg és a 252 lóerős teljesítmény együtt tekintélytparancsoló dinamikát kölcsönöznek az autónak.

WLTP szabvány : Több információ

Turbófeltöltő

A négyhengeres turbómotor összteljesítménye 252 lóerő, 320 Nm csúcsnyomaték mellett.

Izgalmas teljesítmény

Az alacsony össztömeg, a dinamikus kialakítás és a nagyteljesítményű motor együtt félelmetes erőt kölcsönöznek a Pure-nak. Az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra.

Hátsókerék meghajtás

A duplakuplungos sebességváltó biztosítja az erő maradéktalan továbbítását a hátsó kerekekre, így rendkívül gyors sebességváltást kínál. A kormányoszlopon található alumínium váltófülek pedig biztosítják a kézi sebességváltás élményét.

Legmodernebb technológia

A Pure egyesíti a hagyományokat és a forradalmi technológiákat, így Önnek felejthetetlen vezetési élményben lesz része.

Felfüggesztés és fékek

A könnyű felépítés mellett a kettős keresztlengőkaros felfüggesztés kölcsönzi a Pure dinamikáját. Magas minőségű, stabilitást biztosító technológia, ami garantáltan felejthetetlen élményeket nyújt a pályán és az utakon is. A nagyteljesítményű fékek beszállítója a Brembo.

Mode Selector

Mint az A110 összes verziója, így a Pure is el van látva a Mode Selector technológiával. Így Ön 3 mód (Normal, Sport, Track) között választhat, amikor csak szeretne.

Nyomaték elosztás

A nagy nyomaték koordinálása érdekében az autó nyomatékvektor-rendszerrel van ellátva, amely optimális tapadást és kiváló menetdinamikát ad az autónak.

Csatlakoztathatóság

A 7’’-os érintőképernyőnek köszönhetően egy felületen kezelheti a multimédia tartalmakat. Indíthat hívást vagy váltogathat kedvenc zenéi között is, illetve természetesen tükrözheti okostelefonját is.

Természetesen az autó telemetria adatait is megtekintheti a központi kijelzőn, így mindig naprakész lehet.

Focal audiorendszer

Az opcióként elérhető Focal sztereó hangrendszer prémium hangzást biztosít, az autó alacsony össztömegének megtartása mellett.

Érintőképernyő

A nagy felbontású 7’’-os érintőképernyőn keresztül mindig naprakész lehet, illetve tükrözheti okostelefonját.

Műszaki adatok

 • Motor
  252 LE (185 kW)
 • Gyorsulás (0-100 km/h)
  4.5 másodperc
 • Végsebesség (elektromosan szabályozva)
  250 km/h
 • Csúcsnyomaték
  320 Nm
 • Menetkész tömeg
  1 098 kg
 • Sebességváltó
  7 fokozatú duplakuplungos EDC automata

Szakújságíróknak : Alexis Chenu and Dan ProsserPHOTOGRAPHY : Sébastien Staub, Benoit Pailley, Sean Klingelhoefer, Robin Guittat and Amy Shore