285 km/h

végsebesség

34 kg

súlyelőny az A110 S verzióhoz képest

3,9 s

gyorsulás (0-100 km/h)

Rendkívül könnyű és aerodinamikus kialakítás, melyet továbbra is a motorsport ihletett. Az A110 R egy olyan modell, amelye lélegzetelállító élményt nyújt a versenypályán és azon kívül is.

a karbon ereje

A legszembetűnőbb változás az A110 R modellen abban a rendkívüli munkában nyilvánul meg, amelyet a jármű tömegének mindössze 1082 kg-ra történő csökkentése érdekében fektettek. Így a modell 34 kg-mal könnyebb az A110 S verzióhoz képest. Az aerodinamikai elemek fejlesztése pedig itt nem állt meg: a jármű elemeit (mint például a motorháztető, hátsó ablak vagy a diffúzor) külön ehhez a verzióhoz fejlesztették.

az A110 R feszegeti a sportautózás határait

Az új A110 R-nek mindössze 3,9 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy 0-ról 100 km/h-ra gyorsuljon és ezzel a sportautózás határait feszegesse. A márka motorsport iránti elkötelezettségére és a lehető legjobb szakemberekkel való együttműködésére épít úgy, hogy mindvégig a versenypályán nyújtott teljesítmény van fókuszban. Mindezek ellenére az Alpine A110 R egy “road legal”, tehát közúti forgalomban is használható modell.

könnyű és mozgékony

Exkluzív tervezésű alváz, amely 10 mm-rel alacsonyabb az A110 S verzióhoz képest, és versenypályán történő használat esetén további 10 mm-rel csökkenthető. A fekete CARBON keréktárcsák fehér kerettel és Michelin Pilot Sport Cup 2 semi-slick gumiabroncsok garantálják a nagyszerű úttartást úgy, hogy minden eddiginél intenzívebbé váljon a vezetési élmény. A fejlesztőmérnökök mindent megtettek a gondtalan kényelemért a mindennapi és a versenypályán történő használat során is.

aerodinamika

Az A110 R tervezésekor az volt a cél, hogy a lehető legtöbb tapadást érje el. A diffúzorral, hátsó légterelővel, oldalsó küszöbökkel, Aerocarbon felnikkel semmit sem bíztak a véletlenre. Az eredmény akár 29 kg-mal több leszorítóerő az A110 S Aero Kit-hez képest és 5%-kal kisebb légellenállás a 285 km/h sebesség eléréséhez.

Az első A110 modell 4 másodperc alatti gyorsulással.

PILÓTAFÜLKE

Az ajtók mögött rejtőzik a vezetési élmény maga.

mikroszálas erősítés

A pilótafülke borítása teljes egészében mikroszálas anyagból készült, a szövet ajtónyitó hevederek pedig arra emlékeztetnek, hogy az A110 R valóban versenypályára született.

SABELT Racing kagylóülések

Kösse be magát a 6 pontos biztonsági övvel szerelt SABELT Racing kagylóülésbe.

egyedi sorszámot tartalmazó plakett

Minden A110 R modell egyedi sorozatszáma a középkonzol alatti táblára van gravírozva.

egyedülálló hangzás

A kipufogórendszer 3D nyomtatott központi csövei teljesen új hangzást biztosítanak.

limitált széria

A110 R Fernando Alonso

limitált széria

A csupán 32 darabos limitált széria Fernando Alonso 32 nagydíjgyőzelmét szimbolizálja. 

Az A110 R Fernando Alonso limitált kiadás az, amelyben a pályaautózás találkozik a mindennapi használattal. Egyesíti a F1-es szakértelmünket, a legendás versenyzői know-how-t, precizitást és az agilitást. Ebben a változatban maga Fernando Alonso finomhangolta a felfüggesztést, hogy ugyanazt az izgalmat nyújtsa a vezetőnek, mint amit a pilóta nyújt a pályán.

Sőt, Fernando Alonso is hozzájárult a külső és belső dizájnhoz, így ez az exkluzív A110 R stílusos, egyedi… és radikális sportautó lett.